14231269_1061589723948536_179027949280422377_o

Bp. Angyalföld kocsmáiból indult az életem nagy utazásra, nem tagadom………..” EGGYÉ VÁLTAM ISTENNEL ” című készülő könyvemből részletek:
1.RÉSZ:– ” Mikor 20 évesen mentem haza a VII.ker. Keleti pu.-val szembeni kis garzon bérelt lakásomba szombaton, betértem étkezés céljából a sarki tálcás étkezdébe. Mikor ettem, egyszer csak megláttam egy nagyon idős, 85 év körüli bácsit, hajlott háttal odatipegni a kirakathoz. – A zsebéből elővett egy zsebkendőt és kezdte szétnyitni, miközben én tömtem magamba a finom falatokat. – Láttam a kirakaton keresztül, hogy a zsebkendőbe csomagolt kis aprópénzeit számolgatja, s közben nézve a kirakatba kitett finomságokat, hogy mit tud egyáltalán magának megvenni !
Döbbenten láttam szomorú és lemondó arcát, ahogy számolgatta a fémpénzeit, de nem volt elég, így tovább indult a kirakat elől.
Ez nagyon megérintett, könnyes lett a szemem férfi létemre, és felálltam és elindultam kifele a bácsihoz. De mire kiértem, érthetetlen módon a bácsi eltűnt, pedig azonnal kisiettem hozzá, és az utcán is alig voltak. Hiába rohantam egy-két utcát is ellenőrizve, nem találtam meg soha.
Hazamentem, leültem az ágyra, megrendültem, mert ekkor már még jobban belém hasított, hogy aznap éjjel, milyen sok pénzt költöttem el a baráti társaságra, az éppen aktuális barátnőmre, cigire és alkoholra.
Ahogy ezen tűnődtem lelkiismeretfurdalás fogott el, hogy mások éheznek, én meg egy éjszaka alatt ellumpolok nagy összegeket, és ekkor úgy határoztam, ezt az életformát befejezem !
Ahogy ezt magamban kimondtam, magam elé nézve egyszerre döbbenetes , pazar, de mégis hátborzongató dolgot láttam a szobámban…………….hamarosan folytatjuk ! —- Szeretettel felétek ! – a szerző Kovács Béla újságíró-tudósító